Úvod  » moštování ovoce


Moštování ovoce

POZOR - OD 4.9.2017 ZAHAJÍME OPĚT MOŠTOVÁNÍ OVOCE

 

Pondělí - od 9hod do 17hod

 

Středa - od 9hod do 17hod

 

Pátek - od 9hod do 15hod

 

 

 

Služby pěstitelům -  moštování:

Zákazník si dodá ovoce a je přítomen celému procesu moštování. Ovoce - jablka by neměla být přezrála, nahnilá, nebo znečištěná.  Na hotový mošt budete si pěstitel přiveze vlastní nádoby, nebo mu prodáme nové 5-ti litrové PET lahve. Výtěžnost je předběžně cca 60-70 % dle kvality ovoce. Výlisky z moštování lze zanechat u nás a my je zlikvidujeme.

 

K moštování je k dispozici:

Drtič ovoce horizontální a hydro-pneumatický lis s kapacitou cca 400 kg/ hodinu.

 

Doporučené uchování a zpracování moštu:

Čerstvý mošt vydrží v chladu 3-4 dny při cca teplotě 7º C . Trvanlivost lze prodloužit:

  1. zmrazením – v PET lahvích o objemu dle vašeho zvážení – doporučujeme 1.5 litru

           mošt je po rozmražení jako čerstvý

  1. pasterizací – ( tzv. „zavařením „) mošt zahřejete na cca 79º C po dobu 15-20 minut, po té za tepla přelijete do PET láhví. Láhev je potřeba naplnit až po okraj tak, aby nebyl v láhvi žádný vzduch a lahev uzavřít. Trvanlivost je závislá na čistotě lahví, přefiltrování ovocné šťávy……. Optimální uskladnění je v chladném prostoru ( sklepu ).

 

Cena za moštování:

Cena moštování pro rok 2017  je  4,- Kč včetně 21% DPH za 1 kilogram ovoce včetně likvidace výlisků.





Bozízovská pálenice | „Pěstitelská Pálenice“ a „ Ovocný lihovar“ | Hvozdec u Lišova
Telefon: 606 719 233 | e-mail: hvozdec@bozizovska-palenice.cz | © 2010-2017 Bozízovská pálenice